tisdag 10 juni 2008

Dag 2

Hej Cajsa, Oscar, Nils, Ida, Nicolai och Lukas!! Vi har det bra och seglingen går fint! Hälsningar från Medelhavet. Alla vet vem Zlatan är härnere!
Vi gjorde två lästarter varav den första blev bra men seglingsledaren valde att kalla tillbaka fältet till vår besvikelse. Äntligen hade vi fått till en start! Nytt försök och denna gång var vi ännu bättre.. vi hade perfekt timing o kom iväg närmast flaggan. Vi väntade ut fältet och slog över. Snart fyllde det på med båtar ut på vår kant och ingen nådde oss. Vi ledde fältet även om en del båtar på andra kanten kunde komma upp lite senare. På slutet vred vinden ner en smula och ett tåg från lä gick före. Vi blev klämda och kunde inte ta oss runt märket på annat sätt än att glida runt från en båtlängd rakt i lä. Vi gick på märket och fick ta straffsväng direkt efter.
Efter det seglade vi ganska bra men missade ett skift på andra kryssen och tja till slut kom vi i mål som nummer 19. Racet efter blev efter en missad start ändå hyggligt eftersom vi kunde segla oss upp till plats 38. Anledningen var främst att vi gjorde bra undanvindar, en bra andrakryss samt några fina rundninga r. På sista kryssen var det stopp igen o vi kom inte längre upp. Men båtarna mitt i fältet är av god klass så man måste göra rätt för att segla om dem! PerHåkan seglade bra igen och kom i mål två ggr bland de 30 bästa. Han seglar klokt och med god fart i båten. Kul! I stort leder nu den engelska båten Serco före regerande värlsmästaren i Bruschetta. Serco vinner knappast utan någon av de andra, kanske amerikanen som vann två seglingar idag och det kommer att ändra sig när en del när man får räkna bort ett race. Några italienska båtar kan vinan också. Henrik Bent och Anders sitter nu med en pilsner (”kringle”) och ser ut över Cannigione och viken utanför från terassen utanför lägnheten. I tälten är det Romparty initierat av Bermuda-båten och liveband. Anders och Bent var på löptur och såg Korsika höja sig i fjärran över våra berg. Och så är det Sverige Grekland ikväll, hoppas vi kan se det










Inga kommentarer: